Raamdecoratie belangrijk bij eigentijds wonen

Welk type raamdecoratie is hip. Welke raambekleding kies jij voor jouw huis?

Raamdecoratie staat in de spotlights. Door de vele woonprogramma’s in de media worden we overspoeld met inspiratie en zo wordt ons geleerd om iets mooi of juist niet mooi te vinden.  Zo ook met raamdecoraties.  We zijn door een nieuwbouw wijk gereden en hebben geturfd wat we daar voor het raam zagen hangen.  Een toets uit de praktijk die actueel laat zien welke raambekleding op dit moment erg populair is.

 duo rolgordijn: Raamdecoratieshop.nl

Waar let men op bij het kiezen van raamdecoratie in de praktijk?

Belangrijk bij de keuze van raamdecoratie zijn de volgende factoren:

In de zomer: Als zonwering en verduistering als belangrijkste uitgangspunt. Dat is begrijpelijk daar het dan soms heet kan zijn en de dagen erg lang duren. Men heeft dan de impuls om hier beter op te leggen, daar men hitte en licht op dat moment ervaart. Op de derde plaats komt dan het mooi passen bij het interieur. Deze drie punten dragen het meest bij aan de besluitvorming.

In de Winter: Factoren als zonwering bij laagstaande zon, warmte isolatie en passend bij het interieur bepalen als belangrijkst je keuze voor raamdecoratie. We verblijven dan meer binnen en vinden een mooie aankleding op dat moment belangrijker dan in de zomer.

Welk type raambekleding wordt het meest gekozen?

Tijdens onze toch door diverse nieuwbouw wijken zagen we de volgende raamdecoraties:

Houten Jaloezieën:  Ze hebben sfeer en zijn praktisch in het gebruik. Ze houden de zon goed tegen. Klein nadeel ziet men soms in het afstoffen van de lamellen. Dit is de meest verkochte raamdecoratie van dit moment.

Duo rolgordijnen: Een duo rolgordijn heeft dezelfde eigenschappen als een jaloezie. Ze worden ook vaak roljaloezie genoemd.  De lamellen hangen tussen vitrage waardoor je overdag veel minder inkijk hebt dan bij een jaloezie.

Rolgordijnen:  Het rolgordijn is al vele jaren één van de populairste raambekleding in Nederland en België. Dat behoeft verder geen uitleg.

Plissé gordijnen top down – bottom up:  Deze vorm van raadecoratie wint in populariteit. Ze zijn praktisch en je kan licht en inkijk goed regelen. Bovendien is het doek even breed als het systeem waardoor er bij montage in de raam nis minder kieren zijn die licht doorlaten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *