Waar vindt ik rolgordijnen in een rechthoekige cassette?

Een rolgordijn voor een strakke inrichting

Interieurs worden steeds strakker. Het vinden van een passende rolgordijn in een strakke inrichting kan best een klus zijn. We volgenden Johan die voor ons op zoek is gegaan waar je een mooi ingebouwd rolgordijn in cassette kunt kopen. We leggen onderstaand eerst uit wat een rolgordijn is en hoe het werkt.  Het gordijn bestaat in feite uit een metalen buis die aan een zijde een optrek inrichting heeft en in twee beugels hangt. Het rolgordijn stof is opgerold op de deze buis. Aan de onderzijde bevindt zich een verzwaring, een latje dat aan de stof of in de zoom van het stof wordt geschoven.  Het rolgordijn ziet er dan nog een beetje kaal uit. Je wil in een strakke inrichting immers de rol niet zien als het gordijn opgerold is.

 foto: Rolgordijn.com

Moderne rolgordjinen op maat laten maken

Als je op internet op zoek gaat naar bedrijven die moderne rolgordijnen op maat maken kan blijven er slechts enkele over.  Alles is standaard en niets is exclusief, zo lijkt het. Toch zijn er bedrijven die in staat zijn om echt iets moois van een rolgordijn te maken en waar je niet alleen uit een groot gamma aan stoffen kunt kiezen, maar ook de afwerking van dien aard is dat een A merk hier niet voor onder doet, behalve de kostprijs dan.  Het voordeel van maatwerk is dat je je eigen look en feel aan een product kunt meegeven. Dat is bij rolgordijnen zeker belangrijk omdat ze opvallend voor het raam komen te hangen.  Zo kun je sierkappen kiezen die niet enkel in wit of beige te verkrijgen zijn, maar ook in andere kleuren zoals antraciet, geanodiseerd aluminium of zelfs geborsteld metaal. Hetzelfde geldt voor rand afwerkingen. Die bepalen nóg meer hoe je rolgordijn er uit komt te zien.

Bij bestaande rolgordijnen stof vervangen

Ecologisch verantwoord leven wordt steeds belangrijker.  Het is daarom ook niet zo vreemd om een bestaand product te hergebruiken want dat is goed voor het milieu.  Je kunt het systeem van een bestaand rolgordijn gebruiken om er nieuwe stof op te zetten. Je bespaart niet alleen een leuk bedrag, maar je draagt ook een belangrijk stuk bij aan hergebruik van producten.