Ik zoek een beveiligingscamera voor achter het raam

Sandra zoekt een beveiligingscamera die ze achter het raam in de woonkamer kan plaatsen om zo buiten haar eigendommen te bewaken

Sandra stuurde ons een bericht waarin ze vraagt of iemand ervaringen heeft met een beveiligingscamera achter glas.  Heeft iemand hier ervaring mee?

We spraken met Ely van Beveiligingscameras.nl . Zij vertelt ons waar je op moet letten als je camerabewaking van achter glas wilt toepassen: Je hebt analoge en digitale camera’s.  Vaak zijn deze uitgerust met infra rood licht om in het donker toch goed zicht te verkrijgen.  Het infra rood licht schijnt vaak tot wel 100 m ver. Dat is handig als je camera buiten hangt. Voor binnen achter glas is dit geen oplossing.  Het infra rood licht weerkaatst in de ruit en komt zo in de lens van de camera terecht waardoor het zicht belemmerd wordt. Je hebt dus een beveiligingscamera nodig die erg licht gevoelig is en bij schemer nog goed beeld oplevert.  Daarnaast kan het licht binnen in de kamer nog in de lens terecht komen.  Een goed tip is dan om de gordijnen dicht te doen zodat er geen weerkaatsing in het glas meer is. Daarnaast is het verstandig om bijvoorbeeld een 10 watt ledlamp aan te schaffen welke je in de nacht laat branden. Staat er bijvoorbeeld een lantaarnpaal voor de deur, dan heb je dit niet nodig.

Wat is de beste bewaklngscamera achter glas

Ely vertelt dat er nog niet zo heel lang zogenaamde Starlight camera’s op de markt zijn. Met dit type worden goede resultaten geboekt.  Een starlight camera is zeer lichtgevoelig en kan met een beetje extra verlichting in de nacht gewoon in kleur blijven opnemen. Dat is uniek want je kunt personen heel goed herkennen. Dat is met een infra rood camera vaak een stuk lastiger. Een voorbeeld van een starlight camera vindt je onder dit bericht.  Heb je zelf ervaring met beveiligingscamera’s achter glas, reageer dan op dit bericht.